Måned: august 2024

Helgearbeid på og ved bussbrua som går over jernbanen i Hinnavågen

Førstkommende helg må entreprenøren jobbe både lørdag og søndag. De skal utføre arbeider på og ved bussbrua som går over jernbanen i Hinnavågen. Arbeidet må gjennomføres i tidsrommet 31.08 kl. 03:30 – 02.09: kl. 03:30. I denne perioden er jernbanen stengt for trafikk (totalbrudd). Planlagt arbeidstid for entreprenøren er lørdag og søndag mellom kl. 07:00 og 19:30.  Arbeidet må ferdigstilles innenfor totalbruddet. Vi må derfor ta forbehold om at uforutsette ting kan oppstå som gjør at vi må arbeide utover den planlagte arbeidstiden.

Arbeider som skal utføres:

·       Tilbakestilling av jernbaneledninger.

·       Montering av bruutstyr (lysmaster, rekkverk, etc.) på spenn over jernbane.

Det er ikke spesielt støyende arbeider som skal utføres, men en må forvente vanlig anleggslyd som kommer fra bruk av større maskiner som mobilkran, kranbil, lift, betongbil.

Stavanger Aftenblad: Et forvarsel på det permanente bilkaoset

Et stengt kjørefelt førte til to ettermiddager med kaos. – Et forvarsel på det permanente bilkaoset, mener Kristoffer Sivertsen (Frp).

Det blir bra å bo og jobbe i Jåttåvågen, men slik det er nå, tar vi ikke høyde for at folk bruker bil. Uansett hvor mye vi ønsker at folk skal reise kollektivt til og fra Jåttåvågen, vil det alltid være en stor andel som bruker bil. Med bare én inn- og utkjøringsvei fra området, der biltrafikken også skal stanse for kryssende busser i bussveien, vil det bli et trafikkinfarkt, sier Sivertsen.

https://www.aftenbladet.no/trafikk/i/kwvAbX/jaattaavaagen-frykter-permanent-bilkaos?utm_source=iosapp&utm_medium=share&fbclid=IwY2xjawE8G9hleHRuA2FlbQIxMQABHUPCCAeQsiwe00IzvsFWPw7kJZlVthAxWOboY4cpUImalNZXDkD9bcwlCg_aem_evkZrTM4Edl7YY3hJKUgsA

Rogaland fylkeskommune lager folkefest i Jåttåvågen

Søndag 1. september åpnes det for trafikk gjennom den store rundkjøringen under bakken, det såkalte «karusellkrysset». Det markerer vi med åpen dag for publikum samme dag kl 14-16.

Rogaland fylkeskommune som byggherre sammen med entreprenør Risa AS har nådd en stor milepæl i Bussveiprosjektet på Jåttå. Før vi åpner «karusellkrysset» for trafikk ønsker vi å markere denne milepælen ved å invitere grunneiere, naboer og andre interesserte til å komme å se hvor flott det er blitt.

Fra klokka 14.00 til 16.00 søndag 1. september er anleggsområdet ved «karusellkrysset» åpent for alle som vil ta turen og se. På folkefesten blir det konkurranser med premier, utstilling av maskiner og utstyr, mulighet for å prøvekjøre gravemaskinsimulator og informasjon om prosjektet. Det blir også servering av pølser og is så langt lageret rekker.

På grunn av trafikksituasjonen denne dagen og begrensede parkeringsmuligheter oppfordrer vi alle som kan til å ta kollektiv transport, sykle eller gå. De parkeringsplassene som er i området er først og fremst forbeholdt personer med funksjonsnedsettelser. 

Her åpner vi for biltrafikk under bakken søndag 1. september

«Karusellkrysset» åpnes for trafikk

Den nye rundkjøringen under bakken (ved Jåtten videregående skole) åpnes senere på kvelden. Alle som benytter seg av veiene Boganesveien, Jåttåvågveien og Diagonalen skal fremover kjøre gjennom den nye, permanente rundkjøringen under bakken. Det vil bli ett kjørefelt i hver retning inn og ut av kulvertene med utvidelse til to kjørefelt inn og ut av rundkjøringen.

Når trafikken nå legges inn i kulverten, kan entreprenøren begynne med ferdigstilling av sideområdene og området over selve rundkjøringen.

Slik blir lokket over kulverten ved Jåtten videregående skole når Bussveien er ferdig bygget her.

Kommende milepæler i Bussvei-prosjektet på Jåttå/Hinna

I uke 39 blir kulverten i Hinnasvingene åpnet for trafikk som adkomst for eiendommer til og fra Hindalsveien.

I september 2024 vil bussbrua over jernbanen være ferdig støpt, men vil ikke bli satt i trafikk før hele prosjektet er ferdigstilt.

I november/desember 2024 åpnes kulverten i Hinnasvingene for allmenn trafikk og Gamleveien stenges for gjennomkjøring.

I årsskifte 2024/2025 skal bussene kunne kjøre på veien over rundkjøringen på Jåttå, slik at en sammenhengende kollektivtrase fra SUS til Jåttå skal kunne åpnes for ordinær busstrafikk.

Takk

Rogaland fylkeskommune vil benytte anledningen til å rette en stor takk for tålmodigheten som dere naboer, næringsdrivende og trafikanter viser under byggearbeidene i Jåttåvågen/Hinna.

Hærverk på Laberget

Den siste tiden har det vært flere uønskede hendelser på Hinna Park – Laberget. En gruppe ungdommer i alderen 14-15 år er observert. Grillen i Gapahuken er fyrt opp med avfall med flammer på intill 1 meter. De har fått tilsnakk, men har gjentatt aktiviteten en gang til.

Ved sjøen nederst mot Lifjell er det kastet mellom 10-15 brostein på sjøen. Steinene må hentes opp av sjøen og legges på plass for å få det iorden.

HPV ber alle turglade voksne om å svinge innom Gapahuken og ta runden ned til sjøen. Vi har tro på at det kan hjelpe at områdene er under gjevnlig tilsyn.

På forhånd tusen takk for hjelpen.

Viking 125år

Viking FK laget folkefest i Jåttåvågen for både store og små for å feire sine 125 år lørdag 10. august.

2 fotballkamper, mange aktiviteter og gratis pølser/kake til alle var  gavene som ble gitt til fremmøtte.

Kvinnene vant mot Odd og mennene spilte uavgjort mot Bodøglimt.

Innspurten på 5000 m fra OL i Paris ble vist på storskjerm inne på stadion etter siste kamp. Det ble en folkefest i vårt nabolag og mange deltok i feiringen.

Heia Viking!

Arbeid ved å i Gandsfjordruta

Stengning av Gandsfjordruta

Mandag uke 33 starter entreprenøren med etablering av en overvannsledning som skal legges fra den nye bussveibroen som krysser jernbanen, og ca. 160 meter ut i Hinnavågen. Arbeidet med overvannsledningen har en estimert varighet på 4 måneder. Dette er en dyp og komplisert grøft som krever at vi stenger et stykke av Gandsfjordruta under deler av arbeidet. Entreprenøren har delt denne grøften opp i 3 faser slik at Gandsfjordruten holdes stengt kortest muligst.

Stenger deler av Gandsfjordruta i fase 2 

I fase 1 og 3 vil Gandsfjordruta være åpen, men i fase 2 trenger entreprenøren mer areal. Fase 2 starter etter planen opp mellom uke 37 og 39 og vil pågå i ca. 2 måneder. I denne perioden stenger vi et stykke av Gandsfjordruta. Alternativ rute forgående og syklende blir skiltet, se kart over fase 2.

Adkomst til badstuene fra Vaulen blir stengt 

Når gravearbeidet starter opp i uke 33, blir det ikke mulig å komme til badstuene fra Vaulen. Adkomsten blir stengt gjennom hele arbeidsperioden (cirka 4 måneder). Følg med på Damp og Book Sauna sine nettsider for alternativ/ny adkomst til badstuene. https://www.dampsauna.no/ / https://booksauna.no/

Med vennlig hilsen
Sjur Stangeland

Byggeleder seksjon bussveien 1
Enhet prosjekt

Samferdselsavdelingen